Kategórie
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 
 

Sencha Miyazaki

Zelený čaj, Japonsko
Zvoľte variant
Dostupné v 1 variante
Sencha Miyazaki 50g 50g
Sencha Miyazaki 50g
Názov produktu: Sencha Miyazaki 50g
Kód produktu: 910222
Dostupnosť: Skladom
86
Cena produktu: 7,29 € bez DPH
8,75 € s DPH
Dodacia lehota
Dodacia lehota: Skladom
Vaša cena:: 7,29 € bez DPH
8,75 € s DPH
:

Hladká zaoblená chuť, v ktorej dominuje sladkosť smotany doprevádzaná jemnými tónmi mladých lieskových orieškov.

  • výborná japonská sencha vysokej kvality
  • pre milovníkov japonských čajov s komplexnou vznešenou chuťou
  • výrazné tóny sladkastej vláčnej maslovosti

Sviežozelené lístky ihličkovitého tvaru. Svetlý priezračný nálev.
Sencha pochádzajúca z prefektúry Miyazaki (Mijazaki), ktorá leží na východnom pobreží ostrova Kyushu (Kjúšu). Čajovníky sa tu pestujú v miernej klíme na plantážach obklopených nádhernými cyprusovými a cédrovými lesmi.

Čaj sa do Japonska dostal v 8. storočí vďaka buddhistickým mníchom, ktorí ho priviezli z Číny. Postupne sa veľmi úzko prepojil s duchovnom, umením a rituálmi. Vznikla tak unikátna čajová kultúra odzrkadľujúca japonský zmysel pre disciplínu a dokonalosť. V súčasnosti je produkcia sústredená takmer výhradne na zelený čaj vynikajúcej kvality. Pri pestovaní a spracovaní čaju používajú Japonci vlastné ojedinelé postupy, ako napríklad zatieňovanie lístkov čajovníkov alebo využívanie horúcej pary na šetrné zastavenie oxidácie. V krajine sa vyrobí zhruba 100-tisíc ton čaju za rok, avšak vývoz predstavuje len 1% z tohto objemu. Takmer všetok čaj vypijú samotní Japonci.

Zelený čaj


Sencha (Senčha) je v Japonsku najviac obľúbená spomedzi všetkých druhov čajov. O zásadný nárast jej popularity sa okolo roku 1735 postaral mních menom Baisao. So svojou pojazdnou čajovňou vtedy obchádzal ulice japonského mesta Kyoto (Kjóto). Slovo sencha vlastne znamená ´zalievanie čajových lístkov horúcou vodou´ a toto presne Baisao robil. Takto pripravený čaj potom ponúkal okoloidúcim. V tom čase išlo o niečo skutočne nevídané, pretože celolistový čaj sa v Japonsku nepil. Známy bol iba práškový šľahaný čaj (Matcha), ktorý bol ale drahý a spojený s dlhou ceromoniálnou prípravou. A práve Sencha znamenala oslobodenie od rituálov a priniesla pohodlné a uvoľnené pitie čaju obyčajným ľuďom. Postupne sa rozšírila po celej krajine a dnes tvorí až 80% z celkového objemu čaju vyrobeného v Japonsku.

Množstvo čaju
1 ČL (1,5g) / 150ml
Doba lúhovania
4 min
Kofeín
STREDNÝ
Teplota
60˚C
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia