Gyokuro patrí medzi špičku v rámci japonských čajov. Jeho lístky majú tvar dlhých ihličiek smaragdovozelenej farby. Svetlý a značne povzbudivý nálev ponúka sviežu kvetinovú vôňu s lahodnou a jemne nasladlou chuťou.
Čajovníky sa tri týždne pred zberom lístkov zatieňujú bambusovými rohožami, čo vedie ku nadprodukcii chlorofylu v ich lístkoch. Vďaka tomu potom Gyokuro získava svoju delikátnu ľahkosť.
Čaj sa do Japonska dostal v 9. storočí z Číny a od tej doby sa produkcia sústreďuje takmer výhradne na zelený čaj vynikajúcej kvality. Pri pestovaní a spracovaní čaju používajú Japonci vlastné ojedinelé postupy, ako napríklad zatieňovanie lístkov čajovníkov, alebo využívanie horúcej pary na šetrné zastavenie oxidácie.
• Pre chuť • Bez príchuti • S príchuťou • Aj pred spaním-bez kofeínu • Európa • Celodenné pitie-stredne kofeínu • Čína • Ovocná • Pre zdravie • Výrazne povzbudivý-veľa kofeínu • Aj ako porcovaný • Afrika • Korenistá • Citrónová • Sri Lanka (Ceylon) • Južná Amerika • Aj na podvečer-málo kofeínu • Mätová • Pikantná • Novinka • India • Japonsko • Vanilková • Jazmínová • Korea • Nepal • Keňa • Taiwan • Medová • Vietnam • S príchuťo • Ázia • Bez príchute
Žiadne produkty
Doprava
0,00 €
Spolu
0,00 €