Kategórie
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 
 

Lapacho

známy aj ako: Čaj Inkov, Taheebo, Tahuari

Bylinný čaj, Brazília
Zvoľte variant
Dostupné v 3 variantoch
Lapacho 100g 100g
Lapacho 100g
Názov produktu: Lapacho 100g
Kód produktu: 960009
Dostupnosť: Skladom
56
Bežná cena: 2,91 € bez DPH
3,49 € s DPH
Cena produktu: 3,66 € bez DPH
4,39 € s DPH
Lapacho 250g 250g
Lapacho 250g
Názov produktu: Lapacho 250g
Kód produktu: 9960009
Dostupnosť: Skladom
4
Cena produktu: 8,29 € bez DPH
9,95 € s DPH
Lapacho 500g 500g
Lapacho 500g
Názov produktu: Lapacho 500g
Kód produktu: 1960009
Dostupnosť: Skladom
42
Cena produktu: 15,42 € bez DPH
18,50 € s DPH
Dodacia lehota
Dodacia lehota: Skladom
Vaša cena:: 3,66 € bez DPH
4,39 € s DPH 2,91 € bez DPH
3,49 € s DPH
:

Vnútorná kôra stromu Lapacho (lat. Tecome Lapacho) sa už po celé stáročia používa na prípravu liečivého nápoja.

Upozornenie
Užívanie Lapacha je však obmedzené a neodporúča sa:

  • pre tehotné a dojčiace ženy
  • pre osoby užívajúce lieky na riedenie krvi
  • nadmerná konzumácia môže spôsobiť nevoľnosť

Lapacho obsahuje mnohé zdraviu prospešné látky. Má priaznivé účinky predovšetkým v oblasti imunitného systému, detoxikácie a v boji proti civilizačným ochoreniam. Harmonizuje a posilňuje činnosť vnútorných orgánov. Pôsobí proti niektorým druhom plesní, vírusov a baktérií. Zlepšuje prekrvenie organizmu a napomáha odstraňovať chudokrvnosť. Bylinky sú vhodným doplnkom výživy, no v žiadnom prípade nepredstavujú náhradu pestrej stravy, liekov či liečebných postupov predpísaných vaším lekárom.

Lapacho (Lapačo) je unikátny strom pochádzajúci z pralesov a horských oblastí Južnej Ameriky. Najviac sa mu darí v Brazílii, Argentíne, Peru a Paraguaji. V pohorí Andy sa zvykne dožiť až neuveriteľných 700 rokov s výškou presahujúcou 30 metrov. Jeho kmeň a konáre tvorí veľmi tvrdé odolné drevo, ktoré sa kedysi používalo na výrobu lukov. V čase kvitnutia sa koruna tohto stromu zafarbí do nádherných odtieňov žltej, ružovej a fialovej. Svojím pôvabom a krásou tak púta pozornosť široko-ďaleko.

Vnútorná kôra juhoamerického stromu Lapacho (lat. Tecome Lapacho).

Odporúčaná príprava: nasypte 4 polievkové lyžice Lapacha (cca 10 gramov) do 1 litra studenej vody. Povarte 5 minút a potom vývar odložte zo zdroja tepla a ešte 15 - 20 minút lúhujte. Na tento účel najlepšie poslúži varná sklenená kanvica s vrchnákom, aby sa neodparilo príliš veľa vody. Použiť sa môže aj oceľová alebo smaltovaná nádoba (neodporúča sa však hliníková). Následne nálev preceďte (najlepšie cez plastové sitko) do sklenenej nádoby (fľaša, karafa, džbán). Vývar sa pripravuje ráno na celý deň a pije sa teplý alebo odstáty pri izbovej teplote, najlepšie 2 až 3-krát denne medzi jedlom. Lapacho možno užívať v liečebnej kúre trvajúcej 4 - 6 týždňov. Potom sa odporúča prestávka v trvaní minimálne 1 mesiaca. Na prípadný prenos nápoja nepoužívajte termosku (ideálna je sklenená fľaša).

Pôvodní obyvatelia Južnej Ameriky využívali jeho uzdravujúce účinky po celé stáročia. Poznali ho pod názvom Tajyi, čo v prekladne znamená ´sila a odolnosť´. Za posvätnú rastlinu považovali Lapacho aj Inkovia. Historické pramene uvádzajú, že sa jeho kôrou liečili dokonca Vikingovia.

známy aj ako: Čaj Inkov, Taheebo, Tahuari

Množstvo čaju
4 PL (10g)
Množstvo vody
1000ml
Kofeín
ŽIADNY
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia