Kategórie
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 
 

Yunnan Black Buds

známy aj ako: Dian Hong Cha, Dianhong, Yunnan Black

Čierny čaj, Čína
Dodacia lehota
Dodacia lehota: Momentálne vypredané
Vaša cena:: 2,46 € bez DPH
2,95 € s DPH

Hladká chuť v odtieňoch trstinového cukru, vanilky a karamelu.

Mladé lístky a výrazné zlatožlté jarné výhonky čajovníka (angl. buds). Hnedočervený nálev. 
Black Buds je výborný čierny čaj, ktorý sa zbiera výhradne ručne skoro na jar (prelom marca a apríla). Vyrobiť čierny čaj s takýmto výrazným podielom tipsov je však veľmi náročné a vyžaduje si mimoriadne skúsenosti a zručnosti čajových majstrov. Takýto čaj je vo finále ľahko rozpoznateľný pre svoj špecifický vzhľad, keďže mladé jarné pupene získavajú po spracovaní nápadné zlatavé sfarbenie. 
Yunnan Black Buds pochádza z čínskej provincie Yunnan (Ju-nan), ktorá je od roku 1959 mekkou výroby čierneho čaju tohto typu.

Provincia Yunnan (Ju-nan) leží na juhozápade Číny a je považovaná za ´kolísku čaju´. Toto hornaté územie ukrýva skutočné poklady v podobe mohutných stromových čajovníkov. Tie sú staré stovky (aj tisíce!) rokov a rastú v odlahlých oblastiach, často mnoho kilometrov od najbližších známok civilizácie. Yunnan patrí medzi najdôležitejšie pestovateľské oblasti v Číne, ale aj v rámci celého ´čajového sveta´. Produkuje svetoznámy Pu-Erh, vynikajúce čierne, biele a mnohé zelené čaje.

Čierny čaj

Alternatívna príprava metódou Gong Fu: pre ešte intenzívnejší zážitok z pitia tohto čaju odporúčame použiť 5 gramov lístkov na 200 ml vody. 

Doba lúhovania:
1. nálev - 60 sekúnd (teplota vody 90°C)
2. nálev - 30 sekúnd (teplota vody 90°C)
3. nálev - 60 sekúnd (teplota vody 95°C)

Yunnanské čierne čaje sú známe aj pod označením ´Dian Hong´. Dian je čínsky výraz pre Yunnan a Hong znamená červený (v zmysle farby nálevu). Sú typické sladkastou vôňou, plnou chuťou a hlavne obsahom zlatistých tipsov (jarných výhonkov čajovníka). Kvalita sa odvíja práve od ich množstva: čím viac tipsov, tým je čaj ´v rebríčku´ vyššie.

známy aj ako: Dian Hong Cha, Dianhong, Yunnan Black

Množstvo čaju
1 ČL (1,5g) / 150ml
Doba lúhovania
3 - 5 min
Kofeín
VYSOKÝ
Teplota
90˚C
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia